Σταφιδένια κρουασίνια, με μία μικρή δόση μαρμελάδας, έτσι για έξτρα γλύκα στο πρωινό ή το απογευματικό snack. Συνοδεύουν θαυμάσια το γάλα των παιδιών και τον καφέ σας, ενώ ταιριάζουν και με ένα φρεσκοστυμένο ποτήρι χυμό, ή μία δροσερή λεμονάδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας. Αλείφετε την επιφάνειά του με την μαρμελάδα και πασπαλίζετε με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη.
Διπλώνετε το φύλλο στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνετε, ώστε να έχει μήκος περίπου 20εκ.
Χτυπάτε το αβγό με ένα πιρούνι και αλείφετε το διπλωμένο φύλλο. Το πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζετε επάνω το φιλέ αμυγδάλου. Περνάτε πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, προκειμένου να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες, φάρδους περίπου 2,5εκ. Πιάνετε κάθε λωρίδα από τις άκρες και τη στρίβετε 3 φορές, δημιουργώντας τα κρουασίνια. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω τα κρουασίνια. Ψήνετε στο φούρνο για 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν ροδίσουν τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας. Αλείφετε την επιφάνειά του με την μαρμελάδα και πασπαλίζετε με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη.
Βήμα 2
Διπλώνετε το φύλλο στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνετε, ώστε να έχει μήκος περίπου 20εκ.
Βήμα 3
Χτυπάτε το αβγό με ένα πιρούνι και αλείφετε το διπλωμένο φύλλο. Το πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζετε επάνω το φιλέ αμυγδάλου. Περνάτε πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, προκειμένου να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
Βήμα 4
Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες, φάρδους περίπου 2,5εκ. Πιάνετε κάθε λωρίδα από τις άκρες και τη στρίβετε 3 φορές, δημιουργώντας τα κρουασίνια. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετείτε πάνω τα κρουασίνια. Ψήνετε στο φούρνο για 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν ροδίσουν τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα.