Το μυστικό της επιτυχίας για αυτές τις πεντανόστιμες και τραγανές τυροκροκέτες είναι η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 6 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
- 2 κρόκους αυγών
- ½ κιλό μανιτάρια άσπρα φρέσκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια κρασί ή μπράντι
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1,5 λίτρο γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη
- ε.π. ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί ή το μπράντι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα. Αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει χλιαρή και ανακατεύουμε τους κρόκους, τα σφιχτά αυγά, το κασέρι και τα μανιτάρια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν πλάθουμε το μίγμα σε μικρές κροκέτες.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα δύο αυγά, βυθίζουμε μέσα τις κροκέτες και τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food styling: Αντωνία Κατή