Μια ωραία εναλλακτική για να μαγειρέψετε τον μπακαλιάρο. Φτιάξτε δίπλα και μια παραδοσιακή σκορδαλιά και είστε πλήρεις. Δείτε πώς θα ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο ΕΔΩ.
Βράζετε τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά. Τον πιέζετε καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά και τον μαδάτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και τις πατάτες λιωμένες με πιρούνι.
Ρίχνετε το αβγό, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύετε το μίγμα καλά. Το αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο λίγο από το μίγμα και το τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι οι κροκέτες να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τον μπακαλιάρο για 10 λεπτά. Τον πιέζετε καλά για να φύγουν τα περιττά υγρά και τον μαδάτε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και τις πατάτες λιωμένες με πιρούνι.
Βήμα 3
Ρίχνετε το αβγό, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το αλεύρι και ανακατεύετε το μίγμα καλά. Το αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 4
Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγο λίγο από το μίγμα και το τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι οι κροκέτες να πάρουν χρυσό χρώμα.
Βήμα 5
Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.