Ο ανοιξιάτικος μάραθος που αφθονεί στην ελληνική επαρχεία δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στα πασχαλιάτικα εδέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή αυτή και με κατσικάκι.
Υλικά
- 1½-2 κιλά αρνί, τεμαχισμένο
- 1 κιλό μάραθο χοντροκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, στραγγίζετε το κρέας και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 2
Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Βήμα 3
Προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Αν η σάλτσα του είναι αραιή, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή