ARNI-ME-MARATHO
clock icon
1:50'

Κρητικό αρνάκι με μάραθο και λεμόνι

Υλικά

  • 1½-2 κιλά αρνί, τεμαχισμένο
  • 1 κιλό μάραθο χοντροκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Ο ανοιξιάτικος μάραθος που αφθονεί στην ελληνική επαρχεία δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στα πασχαλιάτικα εδέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή αυτή και με κατσικάκι.

Πλένετε, στραγγίζετε το κρέας και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.

Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Αν η σάλτσα του είναι αραιή, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε, στραγγίζετε το κρέας και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτετε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 3

Προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ακόμα. Αν η σάλτσα του είναι αραιή, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή