sofigada_anoigma
clock icon
45'

Κρητική σοφεγάδα στα κάρβουνα με ξινομυζήθρα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 250 γρ. μελιτζάνα
  • 250 γρ. κολοκύθια
  • 200 γρ. πατάτα
  • 250 γρ. πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 130 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 4 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κλωνάρια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα, σε κομμάτια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Τα εποχικά λαχανικά που αγαπάμε πέφτουν στα κάρβουνα σε αυτή την εύκολη και άκρως γευστική συνταγή κρητικής σοφεγάδας με ξινομυζήθρα.

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 2x2 εκ. Σε πλατιά κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον πελτέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά σοτάροντας για 3-4′.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25- 28′.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη. Σερβίρουμε με την ξινομυζήθρα και επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους 2x2 εκ. Σε πλατιά κατσαρόλα πάνω στα κάρβουνα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τον πελτέ. Ρίχνουμε τα λαχανικά σοτάροντας για 3-4′.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25- 28′.

Βήμα 3

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη. Σερβίρουμε με την ξινομυζήθρα και επιπλέον ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio Lm