Φτιάχνουμε πανεύκολες αλμυρές κρέπες με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και τις σερβίρουμε στο χριστουγεννιάτικο brunch για να τις απολαύσει όλη η οικογένεια.
Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, το κουκουνάρι, το περισσότερο τυρί και ανακατεύετε.
Βάζετε σε κάθε κρέπα από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Πασπαλίζετε με όσο τριμμένο τυρί κρατήσατε και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Βήμα 3
Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, το κουκουνάρι, το περισσότερο τυρί και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Βάζετε σε κάθε κρέπα από μία μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό. Πασπαλίζετε με όσο τριμμένο τυρί κρατήσατε και σερβίρετε.