Crepes,Or,Thin,Pancakes,With,Smoked,Salmon,,Soft,Cheese,And
clock icon
30'

Κρέπες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα με μυρωδικά

Υλικά

    Για τη γέμιση

  • 200 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός/σχοινόπρασο)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρόκα ή baby σπανάκι για το σερβίρισμα
  • Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Tips

  • Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για brunch, finger food σε events ή ακόμα και ως ελαφρύ γεύμα.

Αυτές οι κρέπες είναι το απόλυτο brunch. Γίνονται πανεύκολα με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ. Λεπτές, με άρωμα θάλασσας και φρέσκα μυρωδικά.

Φτιάχνουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, τον άνηθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

 

Απλώνουμε μια δόση κρέμας σε κάθε κρέπα, προσθέτουμε φέτες σολομού και λίγα φύλλα ρόκας ή baby σπανακιού. Διπλώνουμε τις κρέπες σε τρίγωνα ή ρολά, όπως στη φωτογραφία.

 

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, λίγες σταγόνες λεμονιού και, γιατί όχι, λίγο καβουρδισμένο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου για extra υφή.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, τον άνηθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

 

Βήμα 3

Απλώνουμε μια δόση κρέμας σε κάθε κρέπα, προσθέτουμε φέτες σολομού και λίγα φύλλα ρόκας ή baby σπανακιού. Διπλώνουμε τις κρέπες σε τρίγωνα ή ρολά, όπως στη φωτογραφία.

 

Βήμα 4

Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, λίγες σταγόνες λεμονιού και, γιατί όχι, λίγο καβουρδισμένο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου για extra υφή.