Το κουνουπίδι γίνεται εξαιρετικός πουρές και εδώ επιλέξαμε να το συνδυάσουμε με καραμελωμένο μπέικον και καγιέν, να χρησιμοποιήσουμε λευκό τυρί κρέμας (Cream Cheese) για πιο πλούσια κρεμώδη αίσθηση και αντί να το βράσουμε, να το ψήσουμε στο φούρνο για να το νοστιμέψουμε, γλυτώνοντας και την δυσάρεστη μυρωδιά.
Υλικά
- Υλικά για συνοδευτικό 4 ατόμων
- 500 γρ. κουνουπίδι
- 40 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. cream cheese
- 150 ml. γάλα καρύδας ή κανονικό γάλα (ανάλογα τη γεύση σας)
- 3 λωρίδες μπέικον
- 1.κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε το κουνουπίδι. Κόβετε το κουνουπίδι σε μεμονωμένους ανθούς και τoυς βάζετε σε ένα ταψάκι αφού το αλείψετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και το αφήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30’να ψηθεί.
Βήμα 2
Τηγανίζετε το μπέικον. Σε μικρό τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σε μεσαία ένταση ρίχνετε το μπέικον σε κομματάκια, ώστε να καραμελώσει σταδιακά. Ανακατεύετε κάθε τόσο με προσοχή καθώς πετά λάδια, οπότε καλύτερα να βάλατε κάποιο καπάκι. Σε 4’ έχει λιώσει όλο το λίπος και το μπέικον έχει γίνει τραγανό. Αφαιρώντας το λίπος, βάζετε τα κομματάκια μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
Βήμα 3
Αναμιγνύετε τα υλικά. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε σταδιακά τα υλικά. Κατ’ αρχάς το ζεστό κουνουπίδι με το βούτυρο, προσθέτοντας 50 ml γάλα καρύδας ή κανονικό. Τα περνάτε με ένα μίξερ χειρός να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε το Cream Cheese, αλάτι και πιπέρι και λίγο καγιέν για να δώσει μια πικάντικη νότα και χρώμα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το καραμελωμένο τραγανό μπέικον από πάνω.