rofima_sokolatas_small
clock icon
15'

Κρεμώδες ρόφημα με πραλίνα φουντουκιού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 3 κρόκους αυγών
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 220 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για ένα κρεμώδες ρόφημα με πραλίνα φουντουκιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά, όχι να κοχλάσουν. Προτού κοχλάσουν λοιπόν ρίχνουμε το 1/3 τους στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Το μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Γεμίζουμε σε ποτήρια ή μπολ και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν πολύ καλά, όχι να κοχλάσουν. Προτού κοχλάσουν λοιπόν ρίχνουμε το 1/3 τους στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Γεμίζουμε σε ποτήρια ή μπολ και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm

Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine