Τα κρεμμύδια συνδυασμένα με μυρωδικά και τυριά γίνονται μια τέλεια γέμιση για πίτα, που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το regato και το σκληρό τυρί Δανίας, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε στη βάση του τα μισά φύλλα από το πακέτο, τσαλακωμένα και πολύ καλά βουτυρωμένα το καθένα.
Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου. Σχηματίζετε έναν μικρό κόθρο με τα φύλλα που περισσεύουν και τον βουτυρώνετε.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Βήμα 2
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το regato και το σκληρό τυρί Δανίας, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε στη βάση του τα μισά φύλλα από το πακέτο, τσαλακωμένα και πολύ καλά βουτυρωμένα το καθένα.
Βήμα 4
Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου. Σχηματίζετε έναν μικρό κόθρο με τα φύλλα που περισσεύουν και τον βουτυρώνετε.
Βήμα 5
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.