Υλικά

  • 500ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος + 200ml επιπλέον χτυπημένη σε σαντιγί
  • 4 κρόκους αβγών
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας

Η πασίγνωστη βελούδινη κρέμα, που γεμίζει με την πλούσια γεύση της αμέτρητα γλυκίσματα. Δεν είναι δύσκολο να τη φτιάξετε και θα είναι έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να ζεσταίνονταιν, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τα ρίχνετε μαζί με το λοβό στο μίγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.
Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα, αφού αφαιρέσετε το λοβό, το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και μετά ενσωματώνετε και την σαντιγί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να ζεσταίνονταιν, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τα ρίχνετε μαζί με το λοβό στο μίγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Βήμα 4

Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα, αφού αφαιρέσετε το λοβό, το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.

Βήμα 5

Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Βήμα 6

Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και μετά ενσωματώνετε και την σαντιγί.