Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια ιδιαίτερη συνταγή για κρέμα με σαλέπι.

Υλικά
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 κρόκους αυγών
- 10 γρ. σαλέπι, σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το σαλέπι και την κανέλα σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός (μπίμερ) και τοποθετούμε στη φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλαδή στους 84-85°C (πιο πάνω από αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα κόβει γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε ελαφρώς με μπλέντερ χειρός. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ έως ότου η θερμοκρασία πέσει και η κρέμα κρυώσει. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Προαιρετικά σερβίρουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm
Συνταγή από το αρχείο του Cantina Magazine