Ένα πανεύκολο γλυκό με αρώματα λεμονιού και λουίζας που θα λατρέψετε!
Υλικά
- 280ml κρέμα γάλακτος
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
- 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 ασπράδια αβγού
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι λουίζας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τη λουίζα με τη ζάχαρη και 100ml νερό για 10-15 λεπτά περίπου. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει.Βήμα 2
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σιρόπι λουίζας. Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.Βήμα 3
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις τα ενώνετε με την κρέμα λεμονιού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Web