Μια παραλλαγή της αγαπημένης κρέμας καραμελέ. Μπορείτε, αν θέλετε, να παραλείψετε το πάγωμα στο ψυγείο και να σερβίρετε την κρέμα ζεστή. Είναι το ίδιο ευχάριστη!
Υλικά
- 600ml γάλα πλήρες παστεριωμένο
- 1 ξυλάκι κανέλα σπασμένο
- 2 αβγά ολόκληρα + 2 κρόκους
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
- 100ml νερό
- 150γρ. ζάχαρη
Για την καραμέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το γάλα μαζί με την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε, χωρίς να τα βράσετε. Κατεβάζετε το γάλα από τη φωτιά και το αφήνετε για 30 λεπτά να αρωματιστεί από την κανέλα. Το σουρώνετε και το βάζετε πάλι στο κατσαρολάκι.
Βήμα 2
Στο μεταξύ βράζετε το μπούκοβο στο νερό για 3 λεπτά, το στραγγίζετε και το πετάτε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη διαλύετε μέσα στο πικάντικο νερό και τη βράζετε μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα. Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα μέσα σε τέσσερα μεταλλικά φορμάκια. Ανακατεύετε από τη βάση μέχρι τα πλαϊνά για να σταθεί όσο γίνεται πιο ψηλά. Αφήνετε για λίγο τα φορμάκια, για να πήξει η καραμέλα.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη μαζί. Ζεσταίνετε πάλι το γάλα και το ρίχνετε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Μοιράζετε το μίγμα της κρέμας στα φορμάκια με την καραμέλα και τα βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε στο ταψάκι ζεστό νερό (η στάθμη του να φτάνει τα φορμάκια μέχρι τη μέση). Ψήνετε την κρέμα στο φούρνο για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αφήνετε τα φορμάκια στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή ακόμη καλύτερα όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε τις κρέμες, περνάτε ένα μαχαίρι γύρω γύρω από κάθε φορμάκι, τις αναποδογυρίζετε σε πιατάκια και τις ξεφορμάρετε.