Βελούδινη κρέμα με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό των φιστικιών με την καμένη καραμέλα.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
- 150γρ. γάλα καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 100γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, για το σερβίρισμα
Tips
- Αντί να μουλιάσετε τα φιστίκια όλη τη νύχτα, μπορείτε να τα βράσετε για 10 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο νερό για 30 λεπτά.
- Τα φιστίκια, αν και είναι υψηλά σε θερμίδες, έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Κ,C. Οι σπόροι chia αποτελούν υπερτροφή και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα φιστίκια, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το αλάτι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Βήμα 2
Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια για κρεμ μπρουλέ και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα: πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καστανή την κάθε κρέμα και την καίτε με φλόγιστρο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά να στεγνώσει η λιωμένη ζάχαρη και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb