Γλυκό και διαίτης δεν υπάρχει. Μπορείτε, όμως να αποφύγετε τις λιπαρές κρέμες και να προτιμήσετε ένα φρέσκο, μαλακό τυρί, όπως ο ανθότυρος, που έχει λιγότερα λιπαρά. Εδώ συνδυάζεται αρμονικά με λεμόνι και φράουλες.
Υλικά
- 400γρ. ανθότυρο φρέσκο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250γρ. φράουλες καθαρισμένες
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κορφούλες δυόσμο για το στόλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τον ανθότυρο σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τη βάζετε σε μπολ και τη φυλάτε στο ψυγείο.Βήμα 2
Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το κονιάκ. Τις μαρινάρετε για 30 λεπτά στο ψυγείο αφού τις ανακατέψετε καλά. Έπειτα, παίρνετε τις μισές φράουλες μαζί με το ζουμάκι του μπολ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα, την οποία βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.Βήμα 3
Για το σερβίρισμα: Παίρνετε τέσσερα χαμηλά ποτήρια και μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στον πάτο των ποτηριών. Μοιράζετε την κρέμα του τυριού πάνω από τις φράουλες, αφήνοντας 1εκ. περίπου κενό στο ύψος του ποτηριού. Τελειώνετε ρίχνοντας πάνω από την κρέμα μια δύο κουταλιές σούπας από την κρέμα φράουλας που έχετε βάλει στο ψυγείο να παγώνει. Διακοσμείτε με μια κορφούλα δυόσμο και... έτοιμο το γλυκό σας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb