Από τις διασημότερες ιταλικές σούπες, νόστιμη, εύκολη και χορταστική, η μινεστρόνε επάξια μπαίνει και στο ελληνικό τραπέζι.
Υλικά
- 2 λίτρα ζωμό βοδινού
- 3 πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες
- 4 καρότα βρασμένα
- 1 φλιτζάνι αρακά ψιλό
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
- 3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο, βρασμένο
- 1 κρασοπότηρο ζυμαρικό αστράκι
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 σφηνάκι γλυκό κρασί ή κονιάκ
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα δύο λίτρα βοδινού ζωμού να ζεσταθούν καλά.Βήμα 2
Κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν μικρό φασολάκι, τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα και τα ρίχνετε μέσα στο ζωμό που βράζει. Προσθέτετε τον αρακά και το καλαμπόκι, τον πελτέ και το κρασί και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε το ζυμαρικό. Βράζετε για 10 λεπτά ακόμα, ρίχνετε το σέλινο, αλατοπιπερώνετε και διατηρείτε τη σούπα ζεστή. Κατά το σερβίρισμα βάζετε στη μέση κάθε πιάτου από μία γερή κουταλιά κρέμα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb