054M1294_1
clock icon
2:5'

Κρέας με σάλτσα μανιταριών και ζαμπόν σε πακέτο

Υλικά

  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
  • 250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ζαμπόν από μπούτι, μεγάλες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ λίτρο ζωμό από κύβο
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα πληθωρικό φαγητό με μοσχαράκι, ζαμπόν και σάλτσα μανιταριών, που ψήνετε σε πακέτο για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το μαϊντανό για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζετε στη μέση δύο φέτες από το ζαμπόν δίπλα δίπλα. Απλώνετε πάνω τους τη μισή ποσότητα του μίγματος των μανιταριών.
Τοποθετείτε από πάνω το κρέας, το αλατοπιπερώνετε, το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα μανιταριών και τελειώνετε με τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν.
Κλείνετε χαλαρά και ερμητικά με το αλουμινόχαρτο για να σχηματιστεί το πακέτο και το τοποθετείτε σε ταψί. Ρίχνετε το ζωμό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σερβίρετε το πακέτο σε πιατέλα μαζί με το αλουμινόχαρτο ανοιγμένο και το κόβετε σε μερίδες στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το μαϊντανό για 5-6 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζετε στη μέση δύο φέτες από το ζαμπόν δίπλα δίπλα. Απλώνετε πάνω τους τη μισή ποσότητα του μίγματος των μανιταριών.

Βήμα 4

Τοποθετείτε από πάνω το κρέας, το αλατοπιπερώνετε, το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μίγμα μανιταριών και τελειώνετε με τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν.

Βήμα 5

Κλείνετε χαλαρά και ερμητικά με το αλουμινόχαρτο για να σχηματιστεί το πακέτο και το τοποθετείτε σε ταψί. Ρίχνετε το ζωμό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 6

Σερβίρετε το πακέτο σε πιατέλα μαζί με το αλουμινόχαρτο ανοιγμένο και το κόβετε σε μερίδες στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή