Μια συνταγή που προορίζεται για κρεατομεζές όμως κάλλιστα μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο αν το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή μια άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρυσό χρώμα προσθέτετε το χοιρινό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές το κρέας και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 2
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb