kouskousaki-kolokythaki-anoigma
clock icon
25'

Κουσκουσάκι με κολοκύθι, πέστο φιστίκι Αιγίνης και κατσικίσιο τυρί

Υλικά

  • 500 γρ. κουσκουσάκι
  • 4 κολοκυθάκια μικρά (κομμένα κυδωνάτα)
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 30 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ½ λεμόνι, το ξύσμα

Το κουσκουσάκι ετοιμάζεται σε μόλις 25 λεπτά. Η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και η νοστιμιά του απογειώνεται με το κατσικίσιο τυρί.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το φιστίκι, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και τον βασιλικό και χτυπάμε για 1΄-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, βράζουμε το κουσκουσάκι για 8΄-9΄. Σουρώνουμε.

Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια κομμένα κυδωνάτα, να μαλακώσουν. Έπειτα βάζουμε το κουσκουσάκι με το πέστο στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει για 3΄-4΄ με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε με ξύσμα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το φιστίκι, το ελαιόλαδο, τη γραβιέρα και τον βασιλικό και χτυπάμε για 1΄-2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, βράζουμε το κουσκουσάκι για 8΄-9΄. Σουρώνουμε.

Βήμα 2

Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια κομμένα κυδωνάτα, να μαλακώσουν. Έπειτα βάζουμε το κουσκουσάκι με το πέστο στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει για 3΄-4΄ με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε με ξύσμα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.