Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες είναι το καλό βούτυρο. Το υπέροχο άρωμα και η μοναδική γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας γλυκό.
Sponsored Content
Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες είναι το καλό βούτυρο. Το υπέροχο άρωμα και η μοναδική γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας γλυκό.
Sponsored Content
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.
Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μείγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα).
Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά έως ότου η ζύμη να πλάθεται. Πλάθουμε μπαλάκια 15 γρ. σε στρογγυλούς κουραμπιέδες στρογγυλούς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για αρκετές ώρες. Αφού κρυώσουν τους βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.