Οι πιο αφράτοι και αρωματικοί κουραμπιέδες
Υλικά
- 600γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κρόκους αβγών
- 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
- 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- ανθόνερο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βήμα 2
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Βήμα 3
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βήμα 4
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 5
Συνταγή: Γιάννα Μπαλαφούτη / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης