koulour-giotis
clock icon
60'

Κουλούρια Βανίλιας με αμύγδαλα

Υλικά

  • 100γρ. (1 φλιτζάνι τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ
  • 175γρ. (¾ φλιτζάνι τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ. (¾ φλιτζάνι τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 25γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
  • 100 ml (½ φλιτζάνι τσαγιού) γάλα
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους αβγού
  • 500γρ. (4 φλιτζάνια τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 10γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)

Λαχταριστά και τραγανά κουλουράκια για το Πάσχα, με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αβγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθετε κουλουράκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αβγό, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αβγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.

Βήμα 4

Πλάθετε κουλουράκια, τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αβγό, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.