Τα πιο θρεπτικά και νόστιμα κουλούρια , από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
- Για 800 γρ.
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. βούτυρο, μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 40 ml γάλα πλήρες
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σουσάμι αποφλοιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Βήμα 3
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια, σε σχήμα πλεξούδας και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι, τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25΄-30΄.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης