Koulouria dixrwma
clock icon
50'

Κουλούρια δίχρωμα

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 25γρ. μέλι
  • 100ml γάλα
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους αβγού
  • 450γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 75γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Τα κουλουράκια είναι από τα πιο κλασικά πασχαλινά γλυκά. Φέτος επιλέγουμε να τα κάνουμε δίχρωμα, προσθέτοντας τους Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, που θα τους δώσει και τέλεια γεύση.

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, στη μισή προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενής. Αφήνετε τις ζύμες σκεπασμένες στο ψυγείο για μια ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180οC, στον αέρα. Πλάθετε λεπτά κορδόνια και από τις 2 ζύμες και σχηματίζετε δίχρωμες πλεξούδες τις οποίες κλείνετε σε κουλουράκια ή τις αφήνετε σε μπαστούνια κόβοντας τις άκρες για να τελειώνουν ομοιόμορφα.
Βάζετε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αβγό, και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού για ένα λεπτό και μετά συνεχίζετε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτετε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα 4

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, στη μισή προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενής. Αφήνετε τις ζύμες σκεπασμένες στο ψυγείο για μια ώρα.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180οC, στον αέρα. Πλάθετε λεπτά κορδόνια και από τις 2 ζύμες και σχηματίζετε δίχρωμες πλεξούδες τις οποίες κλείνετε σε κουλουράκια ή τις αφήνετε σε μπαστούνια κόβοντας τις άκρες για να τελειώνουν ομοιόμορφα.

Βήμα 6

Βάζετε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αβγό, και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.