koulourakia smyrneika
clock icon
50'

Κουλουράκια Σμυρνέικα

Υλικά

  • 500γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 100γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 120γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 5 κουτ. σούπας αλισίβα
  • 1 αυγό για άλειμμα στο τέλος

Κλασική και αγαπημένη συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι τις μέρες του Πάσχα. Για εγγυημένη επιτυχία, τα φτιάχνετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος και τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.
Τελευταία ρίχνετε όλο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια. Αλείφετε με το αυγό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε 2 ½ φλιτζ. τσαγιού από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις με το Μπέικιν Πάουντερ.

Βήμα 2

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο γάλακτος και τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά το κονιάκ και την αλυσίβα.

Βήμα 3

Τελευταία ρίχνετε όλο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 4

Την αφήνετε μια ώρα να ξεκουραστεί και πλάθετε τα κουλουράκια. Αλείφετε με το αυγό.

Βήμα 5

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.