Η μαστίχα θα δώσει μοναδικό άρωμα σε αυτά τα τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια, που ετοιμάζετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.
Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Βήμα 2
Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.
Βήμα 4
Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.