Τα πιο μεθυστικά κουλουράκια, φτιαγμένα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, για τον πρωινό σας καφέ τις μέρες του Πάσχα και όχι μόνο.
* Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.
Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά. Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι, τη σόδα, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και μετά σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
* Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.
Βήμα 2
Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά. Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι, τη σόδα, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και μετά σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.
Βήμα 3
Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.