Φτιάξτε αυτά τα παιχνιδιάρικα κουλουράκια αυτό το Πάσχα μαζί με τα παιδιά σας. Θα το διασκεδάσουν και θα τα ετοιμάσουν πανεύκολα με τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 600 γρ. (4 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 αυγά
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 αυγό για επάλειψη
- 1/2 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε με μαρίζ. Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνοντας ένα σαλιγκάρι για σώμα, για το κεφάλι ένα μικρό στρογγυλό που το πατάμε ελαφρά και το κόβουμε στην άκρη για να σχηματίσουμε τα αφτιά, και ένα μικρότερο στρογγυλό για την ουρά.
Βήμα 3
Tέλος, βάζουμε την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ για μάτι. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.