Ένα πολύ υγιεινό πιάτο με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κοτόπουλο. Το απολαμβάνετε ως χορταστική σαλάτα ζυμαρικών αλλά και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 400γρ. πέννες από σιτάρι ολικής άλεσης
- 20 ντοματίνια
- 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 1 φλιτζάνι pesto βασιλικού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγομαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά.Βήμα 3
Ρίχνετε τις πέννες και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με το pesto. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ολόκληρα, λίγο λάδι ακόμα αν χρειάζεται και πασπαλίζετε με τα τυριά. Μεταφέρετε το μίγμα σε σαλατιέρα και γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey