shutterstock_252347983
clock icon
1:15'

Κοτόπουλο της Μεσογείου

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, σε χοντρές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα στα 2 ή στα 4
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
  • κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Το καλοκαίρι ταιριάζει με τα εύκολα μαγειρέματα και τα μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με τα αρώματα του καλοκαιριού και τα μανιτάρια που δίνουν τη λύση στο συνοδευτικό, είναι ένα φαγητό που υιοθετείς αμέσως στο καθημερινό αλλά και στο φιλικό τραπέζι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά σε ταψί και τα ανακατεύετε καλά με το χέρι, να πάει παντού το αλατοπίπερο, το λάδι και τα μυρωδικά.
Ψήνετε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά ώστε τα μπουτάκια να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε όλα τα υλικά σε ταψί και τα ανακατεύετε καλά με το χέρι, να πάει παντού το αλατοπίπερο, το λάδι και τα μυρωδικά.

Βήμα 2

Ψήνετε στο φούρνο για μια ώρα περίπου, ανακατεύοντας συχνά ώστε τα μπουτάκια να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.