Το στιφάδο είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή το φτιάχνετε με κοτόπουλο και το συνοδεύετε ιδανικά με τηγανητές πατάτες.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μεγάλο (περίπου 1.600-1.800γρ.), σε μερίδες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα
- 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 φύλλα δάφνης
- 8 γαρίφαλα
- 6 κόκκους μπαχάρι
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε σε ένα πιάτο.Βήμα 2
Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν λίγο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη διαλυθούν.Βήμα 3
Τοποθετείτε το κοτόπουλο ανάμεσα στα κρεμμύδια και προσθέτετε το κρασί, το διαλυμένο ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό.Βήμα 4
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή