Μαγειρέψετε το κοτόπουλο διαφορετικά με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες.
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας κάρι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.Βήμα 3
Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή