Το κοτόπουλο συνδυάζεται αρμονικά με αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, που του προσθέτουν νοστιμιά και το κάνουν ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο για το καθημερινό ή και το κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 800γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
- 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
- 100γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, κομμένα και καβουρδισμένα
- ¼ ματσάκι δενδρολίβανο σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
- 1/8 ματσάκι μαϊντανό σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 15ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 30ml ελαιόλαδο
- 100ml κρασί λευκό
- 300ml ζωμό κοτόπουλο
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα