Αντί για γαλοπούλα, προτιμούμε κοτόπουλο για το γιορτινό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή που ετοιμάζεται σε λιγότερο από μια ώρα. Το τέλειο συνοδευτικό για το πιάτο μας -που γίνεται στο πι και φι- δεν είναι άλλο από έναν Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 4 φέτες προσούτο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από κοτόπουλο
- 1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, θυμάρι και φασκόμηλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζουμε το λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).
Βήμα 2
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το σοτάρουμε μαζί με το προσούτο σε ένα τηγάνι που προηγουμένως έχουμε βάλει το βούτυρο. Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα, ρίχουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3
Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρουμε γαρνίροντας με το κοτόπουλο.
*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.