Το λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σε άλλη εκτέλεση.
Υλικά
- 6 φιλέτα κοτόπουλου (από 3 στήθη)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ρίγανη
- 6 πατάτες μεγάλες
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα, σε μικρούς κύβους
- φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Για το μαρινάρισμα
Για τον πουρέ πατάτας
Για τη σάλτσα λεμονιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πυρίμαχο ή πλαστικό σκεύος και βυθίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα μαρινάρετε για 2-3 ώρες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε μαντέμι, σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Βήμα 2
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε όσο είναι ακόμα καυτές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το βούτυρο.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα: χτυπάτε στο μπλεντεράκι και σε μεγάλη ταχύτητα το λάδι με το χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ανακατεύετε μερικά φυλλαράκια ρίγανης και τους κύβους ντομάτας. Σερβίρετε αμέσως τον πουρέ με τα ψητά φιλέτα και περιχύνετε με τη σάλτσα λεμονιού.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης, Food Styling: Σιμόνη Καφίρη