geyma-gia-enan-promo-anoigma
clock icon
50'

Κοτόπουλο με ντοματίνια και αμπελοφάσουλα στο τηγάνι

Υλικά

    Μερίδες: 2

  • 3-4 μπουτάκια κοτόπουλου, ανάλογα με το μέγεθος
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. ντοματίνια
  • 75 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 70 γρ. αμπελοφάσουλα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • πιπέρι καγιέν, προαιρετικά αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν δεν σας αρέσουν αυτά τα μπουτάκια, επιλέξτε όποιο κομμάτι κοτόπουλου σάς αρέσει. Αν επιλέξετε στήθος, προσέξτε να μη στεγνώσει στο μαγείρεμα.
  • Το ψωμί είναι απαραίτητο για να απολαύσουμε τη σάλτσα του.

Όταν είμαστε μόνοι μπορεί να τρώμε απλά αλλά ποτέ χωρίς φροντίδα. Αυτοφροντίδα και αγάπη, λοιπόν, με ένα νόστιμο φαγητό από την Ξανθή Μπαξεβάνη

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι καγιέν.

Σε ένα τηγάνι που χωράει όλα τα υλικά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το απ’ όλες τις πλευρές για 10´.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την κάππαρη και πολύ λίγο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 30´, μέχρι να έχει μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σε αυτή τη φάση, αν το σκεύος μας μπαίνει στον φούρνο, μπορούμε να το βάλουμε για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Μπορούμε βέβαια να μεταφέρουμε όλα τα υλικά προσεκτικά σε ταψί και να συνεχίσουμε στον φούρνο.

Συνταγή: Ξανθή Μπαξεβάνη — Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο πιπέρι καγιέν.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι που χωράει όλα τα υλικά βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το απ’ όλες τις πλευρές για 10´.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το σκόρδο και αφού ανακατέψουμε σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασολάκια, την κάππαρη και πολύ λίγο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 30´, μέχρι να έχει μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Σε αυτή τη φάση, αν το σκεύος μας μπαίνει στον φούρνο, μπορούμε να το βάλουμε για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Μπορούμε βέβαια να μεταφέρουμε όλα τα υλικά προσεκτικά σε ταψί και να συνεχίσουμε στον φούρνο.

Συνταγή: Ξανθή Μπαξεβάνη — Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography