Τραγανά εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι από τους μεζέδες που δύσκολα τους αντιστέκεσαι. Ακόμα πιο δύσκολα μάλιστα όταν είναι γεμιστοί με κάποιο ωραίο, κρεμώδες τυρί, όπως η μοτσαρέλα.
Υλικά
- 500γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
- 1 καρότο μικρό τριμμένο
- 4 φρυγανιές τριμμένες σε γαλέτα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- 100γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα σε κύβους
- λίγο αλεύρι
- λάδι για το τηγάνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το καρότο, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Βήμα 2
Πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος σύκου, τα πιέζετε να ανοίξουν στην παλάμη σας και τοποθετείτε από ένα κυβάκι του τυριού στο κέντρο. Κλείνετε μέσα το τυρί και ξαναπλάθετε το μίγμα σε κεφτέ.
Βήμα 3
Αλευρώνετε ελαφρά τα κεφτεδάκια και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς με γαρνιτούρα της επιλογής σας.