Cake roll with blueberry and cream cheese
clock icon
35'

Κορμός με κρέμα ζαχαροπλαστικής και επικάλυψη Garni

Υλικά

Αυτός ο λευκός κορμός είναι σκέτη απόλαυση και συνδυάζεται υπέροχα με σιρόπι βύσσινο. Εδώ εκτελούμε τη συνταγή με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και πέρα από γεύση κερδίζουμε και χρόνο.

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάμε για λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε το χαρτί με λίγο αραβοσιτέλαιο. Ρίχνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι, ακουμπάμε πάνω του ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Τραβάμε και πετάμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε τυλιγμένο να κρυώσει εντελώς, για να πάρει το σχήμα του ρολού.
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ , με τα 400 ml από το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ετοιμάζουμε στο μίξερ και το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ , με το υπόλοιπο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεδιπλώνουμε το ρολό και απλώνουμε πάνω του ένα λεπτό στρώμα από Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ. Ύστερα απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και διπλώνουμε σε ρολό. Αφού ισιώσουμε τις άκρες (ίσως χρειαστεί να κόψουμε και λίγο), τοποθετούμε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση από κάτω. Απλώνουμε στην επιφάνεια του το Garni, διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάμε για λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.

Βήμα 2

Κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Στρώνουμε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε το χαρτί με λίγο αραβοσιτέλαιο. Ρίχνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε το παντεσπάνι, ακουμπάμε πάνω του ένα καθαρό αντικολλητικό χαρτί και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά. Τραβάμε και πετάμε το πάνω αντικολλητικό χαρτί. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε τυλιγμένο να κρυώσει εντελώς, για να πάρει το σχήμα του ρολού.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ , με τα 400 ml από το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Ετοιμάζουμε στο μίξερ και το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ , με το υπόλοιπο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Βήμα 5

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεδιπλώνουμε το ρολό και απλώνουμε πάνω του ένα λεπτό στρώμα από Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ. Ύστερα απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και διπλώνουμε σε ρολό. Αφού ισιώσουμε τις άκρες (ίσως χρειαστεί να κόψουμε και λίγο), τοποθετούμε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση από κάτω. Απλώνουμε στην επιφάνεια του το Garni, διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.