Η καπρέζε, είναι η «εθνική σαλάτα» της Ιταλίας με τα χρώματα της σημαίας της, το κόκκινο απ’ τις τομάτες, το λευκό απ’ τη μοτσαρέλα και το πράσινο απ’ το βασιλικό.
Η συγκεκριμένη συνταγή χτίστηκε εντελώς πάνω στο μικρό, κομψό και μεστό από γεύση τοματάκι Τόμπερυ και μάλιστα σε δύο χρώματα, κόκκινο και πορτοκαλί (που είναι πιο γλυκό). Και φυσικά πλαισιώθηκε από αντίστοιχα μικρά μίνι-μοτσαρελίνια για να αποτελέσει τη βάση της πανέμορφης σαλάτας καπρέζε.
Βάζετε σε μια πιατέλα τα ανάμικτα τοματίνια, προσθέτετε τα μοτσαρελίνια ανάμεσά τους, διακοσμείτε με τα φύλλα βασιλικού, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού, χύνετε το μπαλσάμικο παντού και ολοκληρώνετε ρίχνοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!
Σερβίρισμα: Το κόλπο με τα Τόμπερυ είναι να μη μπεις στη διαδικασία να τα καρφώσεις με το πιρούνι, αλλά απλά να τα φτυαρίσεις και έτσι να τα μεταφέρεις στο στόμα σου μαζί με έστω μισό μοτσαρελίνι και βασιλικό. Μετά, αναλαμβάνει η ηδονή των ετερόκλητων φρέσκων κι απλών γεύσεων!
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια πιατέλα τα ανάμικτα τοματίνια, προσθέτετε τα μοτσαρελίνια ανάμεσά τους, διακοσμείτε με τα φύλλα βασιλικού, πασπαλίζετε με ανθό αλατιού, χύνετε το μπαλσάμικο παντού και ολοκληρώνετε ρίχνοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!
Βήμα 2
Σερβίρισμα: Το κόλπο με τα Τόμπερυ είναι να μη μπεις στη διαδικασία να τα καρφώσεις με το πιρούνι, αλλά απλά να τα φτυαρίσεις και έτσι να τα μεταφέρεις στο στόμα σου μαζί με έστω μισό μοτσαρελίνι και βασιλικό. Μετά, αναλαμβάνει η ηδονή των ετερόκλητων φρέσκων κι απλών γεύσεων!