Μια πολύ νόστιμη συνταγή με κολιούς και πατάτες στον φούρνο. Οι ελιές Θάσου αλλά και ο μάραθος δίνουν ξεχωριστές πινελιές και αρώματα στο πιάτο.
Υλικά
- 1,5 κιλά πατάτες
- 6-7 κολιοί φρέσκοι (περίπου στο κιλό)
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 ντομάτες κομμένες σε ζάρια
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 70 γρ. ελιές Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια
- ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τους κολιούς και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις ψήνουμε λίγο στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεκινάμε να καθαρίζουμε τους κολιούς από τα εντόσθιά τους και τους φιλετάρουμε.
Βήμα 2
Παίρνουμε τις κομμένες πατάτες, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, μαζί με την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στις πατάτες, απλώνουμε γύρω γύρω τις ελιές, ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 240°C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 3
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι ελάχιστος, περίπου 3΄. Αποσύρουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού από πάνω.
Styling: Elena Jeffrey- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIO M