Ένα αγαπημένο, μαμαδίστικο φαγητό. Και όπως σε κάθε πιάτο ζυμαρικά που μας μένει αξέχαστο δεν του λείπει το τυρί από την Arla.
Υλικά
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 40 γρ. Βούτυρο Lurpak
- 4 µπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη
- 1 πράσο, το άσπρο µέρος, ψιλοκοµµένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκοµµένο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκοµµένη
- 1 καρότο, ψιλοκοµµένο
- 30 ml λευκό ξηρό κρασί
- 5-6 ώριµες ντοµάτες αποφλοιωµένες, ψιλοκοµµένες
- 150 γρ. λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
- 1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5 κόκκους µπαχάρι
- 2-3 κόκκους γαρίφαλο
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 80 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 200 γρ. Arla Pasta & Gratinar για το σερβίρισµα
- αλάτι
- µαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε µια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και το Βούτυρο Lurpak σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα µπουτάκια κοτόπουλου µέχρι να ροδίσουν καλά παντού. Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά και το καρότο. Σβήνουµε µε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντοµάτες, τον µαϊντανό, το δαφνόφυλλο και τα µπαχαρικά.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε και συµπληρώνουµε ένα ποτήρι νερό. Επιστρέφουµε τα µπουτάκια στην κατσαρόλα. Μετά από 1-2 βράσεις, καλύπτουµε το φαγητό µε βρεγµένη λαδόκολλα και καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Όταν είναι σχεδόν έτοιµο το φαγητό, βράζουµε τις ταλιατέλες σε µπόλικο αλατισµένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις σουρώνουµε και τις περιχύνουµε µε το λιωμένο Βούτυρο Lurpak.
Βήμα 4
Σερβίρουµε τις ταλιατέλες σε πιάτα με ένα µπούτι κοτόπουλο, σάλτσα και πασπαλίζουµε µε Arla Pasta & Gratinar.