Μια αρωματική κόκκινη σάλτσα από κράνμπερι συνοδεύει ιδανικά το χοιρινό κρέας στα τραπέζια της γιορτινής και αναβαθμίζει και το πιο απλό πιάτο.
40'
Η τέλεια κόκκινη σάλτσα για το γιορτινό χοιρινό
Υλικά
- 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 100 ml γλυκό κρασί Σάμου
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 γαρίφαλα
- 500 γρ. κράνμπερι, χωρίς ζάχαρη, αποξηραμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου κατά τα 2/3 και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας.
Βήμα 2
Φωτογραφίες: Ant Duncan