Ζυμαρικά και λιωμένα τυριά, ο τέλειος συνδυασμός για ένα comfort φαγητό. Η σάλτσα από ελληνικά τυριά όπως το βουτυράτο μανούρι θα μιλήσει στην καρδιά μας.
Πολτοποιούμε το μανούρι, το τσαλαφούτι και το ανθότυρο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μείγμα τυριών και το πιπέρι, ανακατεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε τη γεύση της σάλτσας, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις ζεστές αχιβάδες, προσθέτουμε το
πεκορίνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με χοντροτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιούμε το μανούρι, το τσαλαφούτι και το ανθότυρο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μείγμα τυριών και το πιπέρι, ανακατεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 2
Δοκιμάζουμε τη γεύση της σάλτσας, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις ζεστές αχιβάδες, προσθέτουμε το
πεκορίνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με χοντροτριμμένο πιπέρι.