μikri-kotopoulo-quessadillas-me-galopoula_Fin
clock icon
10'

Κεσαντίγιας με φιλέτο γαλοπούλας και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 4 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλα, σε μικρές μπουκίτσες
  • 2 πράσινες πιπεριές, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 8 φρέσκα λευκά μανιτάρια, σε λεπτά φετάκια
  • 200γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη με το χέρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Γρήγορες, εύκολες και απλές αυτές οι πίτες γίνονται στο πι και φι για ένα δυναμωτικό πρωινό για τα παιδιά ή για ένα μεσημεριανό στο πόδι όταν δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τους κύβους της γαλοπούλας και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ρίχνετε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και τα βγάζετε επίσης σε ένα πιάτο.
Αδειάζετε το ελαιόλαδο από το τηγάνι, σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρετε στη φωτιά. Ρυθμίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και βάζετε μια τορτίγια. Απλώνετε τα μισά λαχανικά, τους μισούς κύβους γαλοπούλας και τη μισή μοτσαρέλα. Σκεπάζετε με μια δεύτερη τορτίγια, πιέζετε λίγο με τα χέρια ή μια σπάτουλα και ψήνετε για 2-3 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, αναποδογυρίζετε την πίτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε την πίτα σε ένα μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Οliva Webb-Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τους κύβους της γαλοπούλας και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Ρίχνετε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε και τα βγάζετε επίσης σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Αδειάζετε το ελαιόλαδο από το τηγάνι, σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και επαναφέρετε στη φωτιά. Ρυθμίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και βάζετε μια τορτίγια. Απλώνετε τα μισά λαχανικά, τους μισούς κύβους γαλοπούλας και τη μισή μοτσαρέλα. Σκεπάζετε με μια δεύτερη τορτίγια, πιέζετε λίγο με τα χέρια ή μια σπάτουλα και ψήνετε για 2-3 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, αναποδογυρίζετε την πίτα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε την πίτα σε ένα μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Οliva Webb-Ματίνα Πετρούτσα