Νηστίσιμα κεκάκια που θα γίνουν η καλύτερη συντροφιά για τον πρωινό σας καφέ.
Υλικά
- 125ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 125γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 125ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 250γρ. φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
- 200γρ. χαλβά του μπακάλη βανίλια, σε κυβάκια
- λίγη ζάχαρη άχνη + κανέλα για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και τοποθετείτε 12 χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν ή λαδώνετε 12 ατομικά ραμεκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια).Βήμα 2
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ χειρός το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 3
Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε κι ανακατεύετε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά στο μίγμα των υγρών. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Μοιράζετε το μίγμα στα χαρτάκια, τοποθετείτε από ένα κυβάκι χαλβά στο κέντρο του καθενός και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.Βήμα 4
Ξεφουρνίζετε τα κεκάκια και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.Φωτογραφία - Food Styling: Δημήτρης Κοπαράνης