Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό ξεκίνημα για τη μέρα σας, από ένα μυρωδάτο κέικ με φρούτα, για να συνοδέψετε τον καφέ ή το γάλα σας. Για να είσαστε σίγουροι ότι θα φουσκώσει σωστά, θα το φτιάξετε με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ενώ για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα το επικαλύπτετε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και μερικά φρούτα ακόμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
Προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε τα μισά βατόμουρα.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και καλύπτετε το κέικ από πάνω με ανάλογη ποσότητα. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα, πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια κι όταν αφρατέψει προσθέτετε σταδιακά τα αβγά.
Βήμα 2
Προσθέτετε τμηματικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνετε τα μισά βατόμουρα.
Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ισιώνετε από πάνω, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175οC και ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και καλύπτετε το κέικ από πάνω με ανάλογη ποσότητα. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βατόμουρα, πασπαλίζετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.