Raspberry,Cake,For,Holidays
clock icon
1:10'

Κέικ με σμέουρα και frosting τυριού

Υλικά

    Για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα κέικ

    Για το κέικ

  • 1 συσκευασία Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα
  • Για το frosting τυριού

  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • Για το γαρνίρισμα

  • Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες

Tips

  • *Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Αυτή την Άνοιξη τολμήστε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας και ένα κέικ με σμέουρα που είναι φρούτα τους δάσους της εποχής και μην παραλείψετε και τη βουτυρόκρεμα από πάνω, που θα το κάνει ακόμα πιο εθιστικό! Ακούγεται περίπλοκο; Κι όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να το πετύχετε αν επιλέξετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και στο τέλος τα σμέουρα.

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Χτυπάμε το Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα για δυο λεπτά, προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα δύο λεπτά. Όταν το κέικ κρυώσει, γαρνίρουμε με το frosting τυριού και τα φρούτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και στο τέλος τα σμέουρα.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Βήμα 4

Χτυπάμε το Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα για δυο λεπτά, προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα δύο λεπτά. Όταν το κέικ κρυώσει, γαρνίρουμε με το frosting τυριού και τα φρούτα.