Ένα πιο ελαφρύ κέικ, ιδανικό για πρωινό ή για κολατσιό για το σχολείο αφού φτιάχνεται με Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Για μια στρογγυλή φόρμα Νο26
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά τη Φαρίνα Βρώμης με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βήμα 2
Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα (Νο 26) ή σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 μικρές στρογγυλές (Νο 22). Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.