clock icon
1:30'

Κέικ με χουρμάδες χωρίς ζάχαρη, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • Υλικά
  • 400 γρ. χουρμάδες, απύρηνοι, ψιλοκομμένοι  
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι  
  • 400 γρ. βούτυρο  
  • 6 αυγά  
  • 400 γρ. αλεύρι    
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ένα λαχταριστό και υγιεινό κέικ, χωρίς καθόλου ζάχαρη, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες και τους μουσκεύουμε μέσα στο χυμό για 1 βράδυ.

Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με τον χυμό.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τον πολτό από τους χουρμάδες έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε ήδη κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC, στον αέρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25Χ10.

Ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά και στους 150ο C για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, αν η λάμα βγει στεγνή, είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε.

Παρουσίαση - Συνταγές: Στέλιος Παρλιάρος
Σκηνοθεσία: Σορέττα Καψωμένου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ελένης - Photomaster.gr
Editing - Post Production: Παναγιώτης Γάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες και τους μουσκεύουμε μέσα στο χυμό για 1 βράδυ.

Βήμα 2

Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με τον χυμό.

Βήμα 3

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τον πολτό από τους χουρμάδες έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε ήδη κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC, στον αέρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25Χ10.

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά και στους 150ο C για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, αν η λάμα βγει στεγνή, είναι έτοιμο.

Βήμα 7

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε.

Παρουσίαση - Συνταγές: Στέλιος Παρλιάρος
Σκηνοθεσία: Σορέττα Καψωμένου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ελένης - Photomaster.gr
Editing - Post Production: Παναγιώτης Γάκης