Ένα λαχταριστό και υγιεινό κέικ, χωρίς καθόλου ζάχαρη, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Κέικ με χουρμάδες χωρίς ζάχαρη, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Υλικά
- Υλικά
- 400 γρ. χουρμάδες, απύρηνοι, ψιλοκομμένοι
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες και τους μουσκεύουμε μέσα στο χυμό για 1 βράδυ.
Βήμα 2
Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με τον χυμό.
Βήμα 3
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τον πολτό από τους χουρμάδες έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Βήμα 4
Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τα οποία έχουμε ήδη κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC, στον αέρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 25Χ10.
Βήμα 6
Ψήνουμε στους 160ºC για 30 λεπτά και στους 150ο C για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, αν η λάμα βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
Βήμα 7
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε.
Παρουσίαση - Συνταγές: Στέλιος Παρλιάρος
Σκηνοθεσία: Σορέττα Καψωμένου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ελένης - Photomaster.gr
Editing - Post Production: Παναγιώτης Γάκης